måndag 25 januari 2010

söndag 25 januari

Hey ya'll back home in deep frozen Sweden.

YES! Vi fick låna en computer with pricks av HP! Cool!

Så vi börjar med att skriva Å Ä Ö,, ha ha, det gick!

I USA är det oerhört mycket viktigare med glittriga kläder, en fräck scenkostym och ett bländande vitt smile än att spela med stor känsla. Detta är dock reserverat för bluestävlingar.

I kväll har det varit kav lugnt på Beale Street förutom ett soulcoverband på BB Kings Bluesklubb.
Vi åt en snabb Gumbo och drog ett par öl där, för att snabbt dra vidare till Rum Boogie Café där en hopplockad trio lirade. Detta var i stort sett räddningen under denna weekend vad beträffar bluesvärde. Hoppas kunna få dom till Sverige, kanonbra band!

Dagen började med en lätt försovning, med det tog sig efter frukost då vi tog en cab till Sun Studio igen för att gå turistrundan där. Detta visade sig vara en fantastiskt proffsig guide som verkligen kunde berätta och fånga deltagarna, då med en sofistikerad New York dialekt så att alla kunde hänga med. DETTA REKOMMENDERAS ABSOLUT om man turistar i Memphis.

Sun Studio blev förärad en CD av Steve Grahn & Mattias Malm vilket innebar att det blev två friplåtar till rundturen. Så, vår platta ligger nu på Sun Studio Memphis! Ha ha ha.. kul!
Därefter ringdes en taxi in för vidare transport till MidTown Memphis och div musikaffärer som ska kollas in.
Denna taxichaufför hade den coolaste dialekt jag nånsin hört i USA och var en jävel på att berätta om allt i Memphis på 15 minuter. Bl.a om de berömda stripklubbarna som han sa var de bästa i USA. Han körde taxi, gick på stripklubb och spelade på häsar (go to the ponys) sa han.

Ett besök i ett gammalt hus som var en sorts musikaffär med bok/vinyl anikvariat samt gamla förstärkare och some weird guitars. (Vänta så får ni se)!!

Lars Berggren drog till flygplatsen lite tidigare idag, men med lite sorg i blicken. (fick SMS av honom från planet med den längtande kommentaren "Sitter på planet, vad gör ni nu?"

Nu sitter vi på HP's och Ingvars rum och drar en whiskey och sammafattar dagen.
Dom ska ju åka imorgon 26/1, men vi, jag och Mattias och Karin stannar en dag till.
Graceland har vi faktiskt inte hunnit med ännu, men tänker i alla fall åka förbi och ta en bild från utsidan. Man hinner ju inte allt på 7 dagar om man ska kolla upp blueslivet här.

Bästa bloggföljare, vi hörs imorgon och då ska vi försöka hinna med dom badande ankorna som bor på Peabody Hotel samt simmar i deras fontän några timmar varje dag. Crazy!

Se ya'll t'morrow. Steve, Mattias.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar